Ruoka

Yksinkertainen tomaattivuoka

Tänään alkoi vuosittainen tomaattiviikko. Tämän ja muiden teemaviikkojen tarkoituksena on nostaa tietoisuutta hyvistä, suomalaista raaka-aineista. Pelkkä tietoisuus houkuttelevista raaka-aineista ei kuitenkaan riitä siihen, että kuluttaja marssii kauppaan tai torille ja ostaa kilon tomaatteja. Kuluttajan, eli sinun, täytyy myös tietää, mitä voit valmistaa tuosta raaka-aineesta. Jaan nyt tomaattiviikon kunniaksi äärimmäisen yksinkertaisen ja herkullisen tomaattiruoan reseptin. Tämä ruoka kelpaa niin alkuruoaksi, lisäkkeeksi kuin kevyeksi pääruoaksikin.

TomaattivuokaValokuva 2013-05-13 18.22.19
Tomaatteja
Kevätsipulia
Fetajuustoa
Pekonia
Tomaattimurskaa
Mustapippuria
Suolaa

Suikaloi pekoniviipaleet ja paista ne pannulla rapeiksi. Laita kuivamaan talouspaperin päälle. Viipaloi pestyt tomaatit ja kevätsipuli. Voit käyttää kevätsipulin varsineen. Paloittele tai murusta fetajuusto. Täytä vuoka siten, että laitat pohjalle puolet tomaattiviipaleista ja niiden päälle puolet täytteistä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tee samalla tavalla vielä toinen kerros. Kaada vielä päälle tomaattimurskaa. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Huom! Voit käyttää pekonin tilalla myös ilmakuivattua kinkkua, tai halutessasi kevyemmän kasvisversion, jättää lihan kokonaan pois.

Valokuva 2013-05-13 18.23.30