Ruoka

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka on yksi suosikkipiirakoistani. Olen tehnyt sitä useamman vuoden ajan, enkä enää edes muista, mistä bongasin reseptin alunperin. Ei sillä, että piirakoissa hirveästi reseptejä tarvitsisi. Ne ovat niin helppoja ja nopeita tehdä. Tykkään nykyisin käyttää piirakoissa Myllyn Paras –piirakkapohjia. Jos tekee perinteisen voi-vehnäjauho pohjan, niin maussa ei paljoa erota onko pohja valmispakaste vaiko itse tehty.

Hinta toki puoltaa itse tekemistä, koska normaalisti noilla Myllyn Paras –piirakkapohjilla on vähän liikaa hintaa. Usein Lidlissä on kuitenkin tarjous, josta noita irtoaa eurolla/kpl. Siihen hintaan niitä kannattaa ostaa pakastimeen useampi.

Kuten tuossa sanoinkin, niin olen tehnyt tätä piirakkaa useamman vuoden ajan. Jostain syystä tällä kertaa kuitenkin sattui pieni ajatuskatko, enkä millään muistanut, mikä tästä piirakasta puuttuu. Tunsin, ettei tässä voi olla kaikki ainekset, mutta en kyllä keksinyt, mitä puuttuu. Sitten jälkeenpäin se iski: ne aurinkokuivatut tomaatit.

No, sanoisin, ettei niiden puuttuminen ole maailman vakavin juttu. Sanoisin kuitenkin myös, että kyllä ne antaa tähän piirakkaan sen puolikkaan numeron lisän. Ilman niitä tämä on 9,5 ja niiden kanssa täysi 10.

IMG_5173

IMG_5177

IMG_5185

IMG_5189

IMG_5196

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

1 kpl Myllyn Paras –piirakkapohja
2–3 kananmunaa (ihan pienimpiä kannattaa laittaa 3)
4–6 tomaattia
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna ja silputtuna (öljyssä)
1 pkt Lidlin vuohenjuustoa (180g)
1 prk kuohukermaa
1 prk kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
rucolaa

  1. Levitä piirakkapohja vuokaan.
  2. Levitä viipaloidut tomaatit ja vuohenjuustopohjalle. Rouhi päälle vähän mustapippuria.
  3. Kaada päälle kuohukermasta, kananmunista kermaviilistä, suolasta ja mustapippurista tehty seos.
  4. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 40 minuuttia. Tarkkaile väriä paiston loppuvaiheessa. Voit tarvittaessa laskea lopussa lämpötilaa tai laittaa piirakan suojaksi leivinpaperin.
  5. Anna vetäytyä rauhassa. Maku paranee tasaantuessaan, ollen parhaimmillaan ehkäpä vasta seuraavana päivänä.
  6. Tarjoile rucolan kanssa.