Ruoka

Tintå ja Tiirikkala

Tintån sinisimpukat

Turussa alkaa olla positiivinen ravintolaongelma. Hyviä paikkoja on jo niin paljon, ettei aina tiedä mihin menisi. Ongelmaan ei tullut ainakaan helpotusta, kun kauan odotettu Osteria Ovo avautui tällä viikolla. Kyseessähän on siis Kultatalossa sijaitsevan Pizzariumin sisar. Olisi jo vähän kiinnostanut mennä testaamaan Osteria Ovo heti avajaisviikolla, mutta lopulta hitusen varmempi ravintolakokemus houkutteli enemmän.

Ravintoloiden avajaiset ovat aina vähän arveluttavia, kun ei ennakkoon tiedä kuinka sujuvan asiakaskokemuksen saa. Tintå puolestaan on sellainen takuuvarma suorittaja, jonka asiakaskokemuksen tasokkuutta ei tarvitse hirveästi epäillä. Tintållakin toki on vastaava ongelma kuin muillakin suosituilla ravintololoilla – pöydän saa varata jo viikkoja etukäteen. Pelkästään tämä on kuitenkin yleensä laadun tae.

Itse söin sinisimpukoita, jotka ovat juuri nyt yksi ruokasuosikeistani. Tintån simpukat eivät menneet ihan kärkipäähän, mutta eivät ne huonojakaan olleet. Simpukoiden kanssa tarjottu patonki oli lähes syömäkelvottoman huonoa (tai olikin, jäi syömättä), mutta sain siitä lopuksi ihan tyydyttävän hyvityksen. Ei siis jäänyt mitään hampaankoloon.Tintån sinisimpukat

Seuralainen söi härkäbriosseja, jotka olivat käytännössä burgereita kahdella eri tavalla, idän ja lännen tyyliin. Kommentit annoksesta olivat aika maltillisia. Ei erinomaista, mutta ei huonoakaan.

Tintån härkäbriossit

Jälkkäri olivatkin jo sitten paljon parempia. Söin itse toffee-maitosuklaavanukkaan, jossa ei ollut kuin kehumista!Toffee-maitosuklaavanukas

Jälkiruokadrinkit nautittiin Anniskelukahvila Tiirikkalassa, jonka yläkerran terassilta avautuu huikeat kulttuurimaisemat Turun sydämeen. Onneksi kelikin suosi sen verran, että terassilla pystyi istumaan muutaman siemauksen ajan. Drinkitkin olivat parhaita, mitä on hetkeen tullut nautittua.

Tiirikkala drinkit

Kahden paikan kierros nätissä kevätsäässä osoitti taas, miten huikeita ravintoloita Turusta löytyykään. Annettavaa löytyy niin ruoassa kuin juomassa, mutta eniten itseäni ilahduttaa asiakaspalvelun taso. Monessa paikassa saa parempaa palvelua kuin uskaltaisi edes toivoa.

Niin ja pahoittelut pitkään kestäneestä hiljaisuudesta. Välillä oli hieman kiireämpi ajanjakso, minkä lisäksi sivut kaipasivat uudistusta. Nyt lähdetään taas vauhtiin siloitellulla ja päivitetyllä ilmeellä. Toivottavasti pahimmat bugit on korjattu, mutta mikäli sellaisia ilmenee, niin eikun viestiä tulemaan!