Ruoka

Sieniperunat

Sieniperunat

Pari vuotta sitten Bremenissä käydessämme, satuimme syömään Beck’sin ravintolassa Schnoorin alueella. Ravintola oli hyvä, mutta ei mitenkään sellainen, jonne kaipaisi erityisen kovasti uudestaan. Sen ravintolan perunoissa oli kuitenkin jokin taika, koska ne vaivaavat minua edelleen. Aina, kun teen perunoista jotain hyvää – vähän tuhdimpaa ruokaa – mieleni matkaa takaisin Beck’sin ravintolaan, tuon annoksen äärelle. 

Tämä ruoka oli erityisesti sellainen, joka pisti mielen matkaamaan. Ilmeisesti siinä oli sen verran voimakasta saksalaista tunnelmaa.

Reseptiikkaa

Sieniperunat
Rosamunda-perunoita
Herkkusieniä
Persiljaa
Ruohosipulia
Ranskankermaa tai smetanaa
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviöljyä

 

Pyörittele pestyt ja kuivatut perunat oliiviöljyssä ja suolassa. Laita perunat kokonaisina 225 asteiseen uuniin ja paista kypsiksi (n. tunti). Sillä aikaa, kun perunat ovat uunissa, pese ja kuivaa herkkusienet.

Viipaloi herkkusienet ja paista niitä pannulla voissa ja/tai oliiviöljyssä, kunnes niistä on lähtenyt enimmät nesteet ja ne ovat ottaneet väriä. Lisää suolaa ja mustapippuria.

Ota perunat uunista ja viipaloi ne 0,5-1cm viipaleiksi heti, kun kuumuudelta kärsit. Jos perunat eivät ole vielä täysin kypsiä, niin jatka kypsentämistä pannulla.

Lisää herkkusienien sekaan tuoretta, silputtua ruohosipulia ja persiljaa sekä ranskankermaa tai smetanaa. Lisää sekaan myös kypsät perunat. Sekoita hyvin ja mausta maut kohdalleen suolalla ja mustapippurilla.

Ruskeat herkkusienet ja ruohosipuli
Ruskeat herkkusienet ja ranskankerma

 

Tuomio

Sieniperunat olivat niin hyviä, että niitähän olisi tehnyt mieli popsia ihan sellaisenaan. On kuitenkin mukavampi, kun seurana on myös jotain kunnon lihaa. Suosittelen seuraksi vaikka kunnon naudan sisäfilettä. Vähän tuhdimpaan makuun käy mainiosti myös porsaan ulkofilee tai grillattu makkara.

Sieniperunat pystyy valmistamaan kätevästi myös grillissä, eli kannattaa laittaa resepti mieleen kesää varten. Eipähän tarvitse tyytyä ainaisiin foliomössöihin!

Herkkusienten tilalla kannattaa tietenkin kokeilla kauden mukaan myös muita sieniä. Eikä tästä varmasti syömäkelvotonta saa uusilla perunoillakaan…