Ruoka

Ribsit uunissa

Ribsien valmistuksesta kertova bloggaus on yksi blogini suosituimmista bloggauksista, enkä ihmettele yhtään. Ovathan ne melkoista herkkua, eikä ohjekaan ole hassumpi, vaikka itse sanonkin. Minunkin oli aika kaivaa viikonloppuna esiin tuo vanha päivitys, kun ribsihampaan kolotus oli vaivannut jo useamman viikon.

Kävin ostamassa ribsit tällä kertaa Turun kauppahallin Reino Jokiselta. Tällä kertaa tarjolla oli ribsien osalta vähän suppea valikoima, mutta onneksi tavaraa oli omiin tarpeisiin ihan riittävästi, eli sain muutaman kilon verran ribsejä. Olisin halunnut pari riviä leveämpiä spare ribsejä, kun olen aina joutunut tyytynyt ainoastaan kapeampiin baby back ribseihin. Tarjolla oli kuitenkin ainoastaan yksi rivi levempää, joten jouduin ottamaan molempia.

Olisin mieluummin keittänyt ribsit, koska kokemusteni perusteella se mureuttaa ribsit paremmin kuin uunissa hauduttaminen. Nyt ribsejä oli kuitenkin pari kiloa kerralla kokattavaksi, joten eihän minulta ihan niin isoa kattilaa löytynyt. Oli siis turvauduttava toiseen vaihtoehtoon, eli uuniin. Ei sekään mikään huono vaihtoehto. Lopputuloksesta tulee loistava, vaikka tekeekin ribsit uunissa.

Laitoin ribsien pintaan fariinisokerista, savusuolasta, mustapippurista, juustokuminasta, chilistä, paprikasta ja kurkumasta tehdyn rubin. Sen jälkeen laitoin ribsit foliossa 150 asteiseen uuniin, jossa paistoin ribsejä pari tuntia.

Vähän ennen ribsien tuloa uunista oli aika valmistaa ribsien pintaan siveltävä glaze. Suosikkikastikkeeni on Texas Peten, voin ja fariinisokerin sekoitus, jota sitten tuunaillaan tarkoitusten mukaan vähän millä sattuu. Tuo toimii täydellisesti niin ribseille kuin wingseille, ja vaikka mille muullekin. Nyt koin vähän ongelmia, kun kaapeista löytyikin ainoastaan Texas Pete Buffalo Saucea, joka on valmis wingsikastike. Tuossa on kyllä tavan Texas Peten maku, mutta se on vähän lantratumpaa tavaraa.

Etenin kuitenkin alkuperäisen suunnitelman mukaan ja valmistin suunnitellun kastikkeen. Lisäilin vähän timjamia, rosmariinia, cayannepippuria ja suolaa. Suurustin kastiketta vähän maissitärkkelyksellä.

Kun ribsit tulivat pois ensimmäiseltä uunikierrokselta, otin ne esiin folion uumenista ja laitoin pintaan kauttaaltaan glazekastiketta. Sitten ribsit takaisin uuniin, tosin tällä kertaa ainakin 225 astetta ja viitisentoista minuuttia kerrallaan. Välissä ribsit käännetään ja tarvittaessa lisätään glazea. Sitten jälleen viitisentoista minuuttia lisää.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”ribsit”]