Ruoka

Rauma ja Ravintola Goto

Hieman yli viikko sitten sain hyvän syyn käydä Raumalla. Samalla oli tietenkin testattava paljon puhuttu, ja ennen kaikkea paljon kehuttu Ravintola Goto. On oikeasti suorastaan hämmästyttävää miten paljon yhdestä ravintolasta voi kuulla kehuja ennakkoon. Vieläpä, kun ottaa huomioon, että kyseinen ravintola sijaitsee vähän kauempana normaaliympyröistä.

Ennakko-odotukset Goton suhteen olivat siis melkoisesta hypestä johtuen hyvin korkealla. Olen muutenkin kriittinen, mutta eri toten olen kriittinen jostain sellaista, mitä kaikki muut hehkuttavat. Pidemmittä puheitta, itse ravintolaan.

1005668_10201634384962491_2028053200_nGoto sijaitsee Raumalle suuntaavan turistin kannalta juuri otollisessa paikassa: Vanhan Rauman sydämessä. Ravintolaan on helppo löytää ja ravintolavisiitin yhteydessä näkee helposti myös kaupungin tärkeimmät nähtävyydet.

Goto on tehty vanhaan puurakennukseen, joka on entisöity hyvällä maulla. Sisutus on mukava yhdistelmä vanhaa ja modernia, pehmeää ja kovaa. Ravintolasalin seinille on jätetty näkyviin rustiikkisia puupintoja, mutta kalustus on kuitenkin skandinaavisen modernia ja raikasta. WC-tiloissa puolestaan on jatkettu samaa vanhan ja uuden leikittelyä, mutta kivipinnoilla.

Goton henkilökunta oli alkuhetkestä lähtien hyvin mukana. Palvelu oli ystävällistä, mutta myös melko rentoa. Ol niingon gotonas, ilmeisesti.

Emme ottaneet alkudrinkkejä, vaan hyppäsimme suoraan ruokalistan kimppuun. Alkuruokaa odotellessa tarjolle tuotiin melko perinteiseen tyyliin tuoretta leipää voin kera. Leipä oli erinomaista ja herätteli siten mukavasti ruokahalua.

Alkuruoat tulivat pöytään tosi nopeasti. Itse annokset herättivät ihastusta kaikkien ruokailijoiden osalta. Ne olivat kauniita, useista eri komponenteista rakennettuja taideteoksia. Siltikin voin sanoa, että maku oli jopa ulkonäköä parempi! Lautaseltani löytyi Silli & Peruna, mikä piti perunan lisäksi sisällään Haugesundin silliä, siian mätiä, sillimoussea ja hernepyreetä. Annos oli kaikin puolin toimiva, josta kiitos kuuluu eri toten sillimousselle. Se toimi jonkinlaisena sitovana elementtinä, siltana, sillin ja perunan välillä. Kaiken kaikkiaan lähes kympin alkuruoka!

Muilta ruokailijoilta löytyi muun muassa Kanttarelli & Kananmuna, joka piti sisällään 64 asteessa kypsennetyn kananmunan, parmankinkkua ja kanttarelleja kolmella tapaa. Täytyy sanoa, ettei tuokaan annos jäänyt ainakaan omaani huonommaksi!

f350e9a7728e7468d909cfda14e9a041

Pääruoka oli pieni pettymys jo ennen maistamista. Odottelussa nimittäin kesti ihmeen kauan. Annokset kuitenkin tulivat pöytään ennen kuin asiasta tarvitsi mainita.

Pääruokavalintani oli tällä kertaa Goton kebab. Ajattelin tilata pääruoan seuraksi oluen, koska odottelin mausteista ruokaa, johon sopisi varmasti mainiosti myös joku paikallinen olut. Niinpä kysyin tarjoilijalta suosituksia. Yllätyin kuitenkin hieman, kun tarjoilija ei tiennyt yhtään, että mitä oluita heillä on; puhumattakaan, että hän olisi osannut suositella jotain! Lopulta tarjoilija onnistui selvittämään, että heillä on ainakin tshekkiläistä Budějovický Budvaria sekä saksalaista vehnäolutta. Otin tumman Budějovický Budvarin, mutta jäin silti ihmettelemään olutvalikoiman ohuutta.

Kebab vaikutti aluksi hyvältä valinnalta. Lisukkeet tuotiin pöytään useissa eri kupeissa ja kebab puolestaan tarjoiltiin siten, että miekassa oli kaksi isoa lihapalaa. Toinen lihapaloista kuitenkin hajosi ja tippui lautaselle ennen kuin miekka ehti lautaselle.

Kebabin mukana tullut pitaleipä oli mukavan rapeaa ja tabouleh toimi lisäkkeenä hyvin. Fenkolisalaatti oli kuitenkin hieman liian öljyinen, mikä söi sen raikkautta. Itse liha puolestaan oli sellaisenaan hieman mautonta, mutta mukana tulleet tahnat (baba ganoush ja olikohan tzatziki) täydensivät hyvin. Annos ei kuitenkaan ollut aivan linjassa mahtavien alkuruokien ja muiden pääruokien (joista kuului kehuja) kanssa. Goton kebab oli jopa pieni pettymys. Muut pääruoat olivat kuitenkin muun pöytäseurueen mukaan mainiota. Ainakin maistamani siian perusteella voin olla tästä aivan samaa mieltä.

0494779da661a98dc6db9d58c2392eff (1)

Pääruoan odottelun jälkeen oli ilahduttava nähdä, ettei jälkiruokakokki viettänyt vapaailtaa. Annokset tulivat pöytään salamavauhtia ja esillepano oli jälleen samalla mahtavalla tasolla kuin alkuruoissa. Samaa voi sanoa mausta! Oma valintani oli Kahvi & Suklaa, joka piti sisällään kahvijäätelöä, suklaabrownieta, valkoisesta ja tummasta suklaasta tehtyjä mousseja sekä pieniä suklaakuulia. Kerrassaan täydellinen annos!

samllIMG_3155

Kokonaisuudessa on vielä hieman parantamisen varaa, mutta se annettakoon anteeksi. Kyseessä on kuitenkin vielä sen verran tuore ravintola, ettei kaikki ole aina A-tasoa. Lähellä täydellisyyttä kuitenkin jo ollaan.

Gotoa voi ehdottomasti suositella kaikille matkaajille, joiden tie vie Raumalle. Oletko Raumalta etkä ole vielä käynyt Gotossa? Häpeä, ja marssi sinne heti, kun vain mahdollista! Tarjolla on erinomaista ruokaa ja vieläpä sellaiseen hintaan, johon ei Suomesta yleensä ihmeitä löydy. Gotosta kuitenkin löytyy.