Ruoka

Perunasalaatti kruunaa grilliherkut

Minulla perunasalaatti on kuulunut lähinnä vapun buffetpöytään, mutta voisi sitä useamminkin tehdä. Perunasalaatti nimittäin käy monen ruoan seuraksi, kuten vaikka kesän grilliherkkujen. 

Kesäinen perunasalaatti syntyy vaivattomasti uusista perunoista, niitä kun ei tarvitse edes kuoria. Talvisaikaan vaivaa joutuu näkemään sentään kuorimisen verran.

Perunasalaatti on siitä mukava ruoka, että sen makua voi muutella aina tilanteeseen sopivasti. Välimerellistä vivahdetta voi hakea lisäämällä vaikkapa fetaa ja minttua, kaveria kalalle lisäämällä tilliä. Tuhdimpaa makua saa, kun laittaa sekaan rapeaksi paistettua pekonia tai vaikkapa aurajuustoa.

Oma perunasalaattini perustuu aina Myrttisen suolakurkkuihin ja Hellmann’s-pohjaiseen kastikkeeseen. Niillä on hyvä hioa perusmaut kuntoon ja lisätä sitten tarpeen mukaan jotain extraa.

Kannattaa etsiä omiin mieltymyksiin ja suunnitelmiin sopiva perunasalaatti. Joskus paikallaan on etikkaisempi ja raikkaampi perunasalaatti, joskus vähän suolaisempi.

Tällä kertaa tämä perunasalaatti syötiin grillattujen siipien, maissin ja chorizomakkaran kanssa. Perunasalaattikin oli ihan kohdallaan, mutta tällä kertaa siivet tuntuivat maistuvan parhaiten. Seuraavassa postauksessa voisikin katsoa siipien grillausta tarkemmin…

Perunasalaatti (n. 10hlö)
2 kg perunoita
500 g Myrttisen suolakurkkuja
1 nippu persiljaa
1 iso sipuli
(muutama valkosipulinkynsi)

1,5–2 dl Hellmann’s majoneesia
200 g kermaviiliä
0,5–1 dl valkoviinietikkaa
1–2 rkl Dijon sinappia
loraus oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Anna perunoiden jäähtyä. Uusia perunoita ei tarvitse kuoria, toisin kuin muut.
2. Pilko perunat ja muut ainekset.
3. Valmista kastike ja sekoita se muihin aineksiin.
4. Anna perunasalaatin tekeytyä yön yli.
5. Laita tarjolle ja koristele persiljalla.

Vinkki: Perunasalaatin maku ja koostumus muuttuvat tekeytymisen aikana. Kannattaa siis vielä viilailla maku kunnolla kuntoon seuraavana päivänä. Kuorelliset uudet perunat vaativat kastikkeelta vähän enemmän potkua kuin talven kuorettomat perunat. Sekin kannattaa huomioida kastiketta tehdessä.

Perunasalaatti_perunat

Perunasalaatti_suolakurkut

Perunasalaatti_Hellmanns

Perunasalaatti_kastike

Perunasalaatti_resepti