Matkailu

Pala Roomaa, hyppysellinen Vatikaania

Kävin tuossa ennen juhannusta lomailemassa jokusen päivän Roomassa. Kyseessähän on sellainen kaupunki, jonka historia ulottuu pidemmälle kuin itse edes osaa kuvitella. Aikoihin, jolloin Roomassa lyötiin kasaan Colosseumin kaltaisia rakennuksia kivi kiveltä, Suomessa tuijoteltiin nuotion liekkeihin ja mietittiin, että mahtaakohan elämässä olla muutakin kuin maanviljely.

No taisihan siellä olla jotain muutakin, ainakin niin voisi päätellä jo pelkästään Rooman nykypäiväisen ulkoasun perusteella. Nähtävyyksiä olisi ollut tarjolla niin paljon, ettei neljän yön ja viiden päivän reissu riittänyt avaamaan niistä kuin muutamia tunnetuimpia. Pikaisella silmäyksellä Rooma kuitenkin vaikuttaa sellaiselta matkakohteelta, jonne menee mielellään useammankin kerran, sillä aina sieltä löytää jotakin uutta.

Niin, ja se ruoka. Sehän oli hyvää. Menin koko reissun melko järjestelmällisellä kolmen Peen taktiikalla, joka oli tässä tapauksessa Pizza, Pasta, Peroni, ja sehän toimi.  Tiukille viritetyn asteikon alareunaa kolkuteltiin ainoastaan historiallisen keskustan (Centro Storico) liepeillä, jossa sangen luonnollisesti joutui pulittamaan laatuun nähden varsin korkeaa hintaa.

Katselin reissua varten monia ravintoloita, mutta lopulta en tainnut päätyä yhteenkään katsomistani ravintoloista. Eikä se haitannut tippaakaan! Kaikki turistialueiden ulkopuolelta tehdyt löydöt olivat aivan mainioita. Tämän perusteella voi tehdä  johtopäätöksen (tai minä teen ainakin), joka kertoo Rooman ruokakulttuurin olevan korkealla tasolla.

Loppuun pieni kuvakavalkadi kännykällä nappailtuja kuvia.

Reissun ensimmäinen pizza! Ei aivan yhtä hyvä kuin Pizzeria ai Marmissa oli tarjolla, mutta lähellä!

Eataly on ruokaharrastajan taivas, jossa kannattaa ehdottomasti käydä. On siellä viinejäkin!

Colosseum on jokaisen Rooman matkaajan must see -kohde. On se vain aika hieno, luhistuneenakin.

Espanjalaisilla portailla voi nähdä muutaman muunkin turistin, mutta mitäs se haittaa. Pakkohan tämäkin nähdä!

Pietarinaukio avautuu aika jylhästi. Dan Brown -fanin aarreaitta!

L’antica Birreria Peroni tarjoaa kunnon kapakkatunnelmaa, paikan henkeen kuuluvalla, jopa vähän tylyllä otteella. Siisti paikka!

Päivä ja koko matka on hyvä päättää hotellin baariin. Osoittautui oikein laadukkaaksi!