Ruoka

Minttulemonade rommilla

Hyvien drinkkien siemailu on mukavaa hommaa. Valitettavasti se on kuitenkin erityisen mukavaa hommaa lähinnä ravintoloissa tai baareissa. Kotona voi olla vähän hankaluuksia keksiä mitään hyviä drinkkejä, tai sitten saada niihin lähellekään yhtä hyvää makua kuin ravintoloissa.

Nyt kuitenkin onnistuin löytämään vapuksi tosi hyvän drinkin, joka on raikas ja maukas. Sellainen, jossa on mukana jo reipas kesän vivahde. Ihan kuin hyvässä ravintolassa!

Minttulemonade

Ohje on Helsingin Sanomien Kiusauksessa-blogista.

Sokeriliemi
3 dl sokeria
3 dl vettä

Juomaan
6 dl sitruunamehua (10 sitruunaa)
2 ruukkua vahvaa minttua
3 dl vettä
jääpaloja

Terästys
4 cl tummaa tai vaaleaa rommia / annos

Koristeeksi
1 sitruuna viipaleina
mintunlehtiä

Esivalmistelut
– Kiehauta sokeriliemi kattilassa
– Purista sitruunamehu
– Revi mintun lehdet

Jos drinkkiä tekee isommalle porukalle, niin hyvä esivalmistelu kannattaa. Tällöin ei tarvitse kuin pistää ainekset, jääpaloja ja rommia lukuunottamatta, tehosekoittimeen ja kaataa juoma laseihin.

Me käytimme drinkissä Alkosta löytyvää Plantation Barbados Grande Reserve -rommia, joka osoittautui hyväksi löydöksi. Tulee varmasti ostettua tuota myös kesän drinkkikokeiluihin.

Tuomio ja muutama vinkkikin

Kuten tapoihini kuuluu –  ja kuten kuvasta ehkä näkyy – niin ohjeen lukeminen jäi puolitiehen. Juoma kaadettiin laseihin ilman siivilää ja mukaan tuli myös kaikki mintturoippeet. Tämä ei kuitenkaan tässä tapauksessa ollut iso virhe, koska drinkissä käytettiin revittyjä mintun lehtiä. Mintun varret olisivat olleet jo ikävämpiä. Eli tämä kannattaa huomioida minua tarkemmin.

Lisäksi drinkissä oli happamuutta jopa liikaakin. Seuraavalla kerralla täytyy jatkaa tätä vedellä. En kuitenkaan käyttäisi ohjeessa mainittua tavan vettä, vaan pikemminkin soodavettä. Happoja tästä drinkistä jäi puuttumaan.

Maut olivat kuitenkin kohdallaan ja raikkaus oli aivan huimaa. Tästä tulee takuulla tehtyä monenlaisia variaatioita pitkin kesää.

Sitten vinkki kaikille jääpalaongelman kanssa tuskaileville! Minulla on yleensä se ongelma, että jääpaloja ei ole silloin, kun niitä tarvitsisi – tai sitten niitä ei ole tarpeeksi! Ainakin Hesburgerilta kuitenkin saa ison muovikassillisen jääpaloja, kun lampsii paikalle oman muovikassin kanssa. Jääpaloista veloitetaan kolme euroa.

Lopuksi vielä vinkki kaikille turkulaisille: käykää minttunne ja muut yrttinne kauppatorin Sorrilta! Voisin vaikka vannoa, että tästä maasta ei parempia minttuja löydy…