Ruoka

Mex-Mex, Turku

Mex-Mex Turku jälkiruoka

Itäiselle Pitkäkadulle avattu Mex-Mex on yksi Turun ravintolamaailman uusista tulokkaista. Paikka on ollut avoinna vasta muutaman kuukauden, mutta siitäkin huolimatta sinne pääsyä on tullut odoteltua jo hyvä tovi. Tuolla puolen keskustaa, kun ei ole muutoin juuri käyntiä. Nyt kuitenkin onnisti ja meksikolaiselle ruoalle avautui sopiva sauma.

Mex-Mexissä tarjoillaan ainoastaan 10 euron lounasmenua, johon kuuluu alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka. Jälkkärikahvista pitää pulittaa muutama euro extraa. Menu vaihtelee päivittäin. Ravintolasta ja sen omistajasta Eder Rodriguezista voi lukea lisää vaikka Turun Sanomista.

Lounasmenu

Tällä kertaa alkuruoaksi tarjoiltiin lihakeittoa. Oli jännä huomata, miten lihakeitto maistui ihan perinteiseltä lihakeitolta, vaikka ulkonäkö oli täysin erilainen. Tämä oli siis vedetty sileäksi, eikä mukana ollut mitään sattumia. Korianteri antoi keittoon hyvän säväyksen, mutta chili olisi voinut olla hitusen tulisempaa.

Mex-Mex Turku alkuruoka

Pääruoaksi oli broileria ja chipotlekastiketta, joiden lisänä oli myös paistettuja perunoita. Alkuruoan chilistä potku puuttui, mutta chipotlekastikkeessa oli sitä flunssaisen kaipaamaa tulisuutta.

Harvoin ravintolassa saa broileria, jossa on yhtä hyvä paistopinta kuin tässä. Kypsyys oli hitusen yli, mutta lounasasteikolla turha etsiä mistään parempaa.

Mex-Mex Turku pääruoka

Jälkkäriksi oli passionpannacottaa, keksimurua ja marenkia. Pannacottan koostumus oli täydellinen – sileä ja pehmeä. Passionin maku oli myös hurjan raikas. Tätä annosta täytyy ehkä kokeilla kotonakin…

Mex-Mex Turku jälkiruoka

Tuomio

Tässä piti jo läpsytellä itseään poskille ja muistuttaa, että tämä on kympin lounasmenu. Mex-Mexissä nimittäin on niin välitön ja mukava tunnelma, että siellä ihan unohtaa olevansa lounaalla. Voisi melkein luulla olevansa illallisella. Vieläpä, kun annokset tarjoillaan pöytään ja kokilla on kiireestä huolimatta aikaa rupatella, niin eipä parempaa tunnelmaa mahda kaupungista löytyä.

Lounas oli mukava maistiainen paikan tasosta. Nyt aloinkin jo odottelemaan, että milloinkohan täältä saa myös illallista. Tuohon lounastasoon, kun lyö vielä pari pykälää lisää, niin aletaan puhua jo kovasta kattauksesta.

Jos kaipaat takuulla itse tehtyä lounasruokaa, jossa on vähän uutta twistiä – mene Mex-Mexiin. En usko, että ainakaan petyt.

PS. Mex-Mexissä ei ole lounaalla kasvisvaihtoehtoa, mutta näköjään kokki Eder onnistui loihtimaan lennosta sellaisenkin sitä kaipaavalle. Extrapointsit siitä!