Ruoka

Lihakauppa Roslundin hampurilaiset

Hampurilaiset ovat vihdoin saapuneet myös Helsinkiin ja siitäkös kansa on innoissaan. Sosiaalisessa mediassa käy hampurilaiskuhina ja lehdet tekevät vertailuja kaupungin parhaista burgereista.

Täällä Turussa hampurilaiset ovat olleet tuttu juttu jo pidemmän aikaa, mutta koska muutama viikko sitten oli asiaa Helsingin suunnalle, oli samalla testattava myös nuo vouhkatut burgerit.

Tykkään kauppahalleista, lihakaupoista ja kaikesta muusta pienyrittäjyydestä, mitä hallit pitävät sisällään. Siksi hampurilaistestin kohteeksi valikoitui helpohkosti Hietalahden kauppahallin Lihakauppa Roslund.

The Burger

Oma annokseni oli halloumiburger, joka oli myös muun pöytäseurueen suosikkivalinta.

Annoksen lisukkeeksi saa valita lisähintaan salaatin tai ranskalaiset. Mutta mennäänpä itse pääroolin näyttelijään, eli burgeriin.

Roslundin burgerissa oli pehmeä, mutta rapea briossisämpylä. Varsin hyvä sellainen. Molemmissa sämpylän puoliskoissa oli kastikkeena melko tiukka valkosipulimajoneesi. Hyvä sekin, voimakas valkosipuli toimii (lähes) aina.

Roslundin halloumiburger

Pohjalla oli aika perinteinen coleslaw, mutta erottuvana ominaisuutena oli voimakas etikkaisuus. Sellaisenaan syötynä etikkaisuus olisi luultavasti ollut liikaa, mutta tuossa se ei haitannut.

Pihvinä oli Roslundin omasta lihasta jauhettu pihvi. Tällainen, arviolta 250 grammainen komistus ilahduttaa aina. Vieläpä, kun pinnassa oli hyvin paistojälkeä ja sisältä pihvi oli vielä punainen. Roslundilla kaikki pihvit tulevat oletuksena hieman punaisena, joten läpikypsää on pyydettävä erikseen.

Pihvin päällä oli vielä muutama siivu halloumia, joka taidettiin pyöräyttää annokseen nopeasti fritin kautta. Toimi hyvin.

Sitten jossain kohti annosta oli vielä merkittävin tekijä, eli muutama paksu siivu Myrttisen suolakurkkua. Kyseessähän on suolakurkkujen Mersu, jolle ei löydy suolakurkkumaailmasta voittajaa. Myrttisestä tulee aina muutama extrapiste.

Lisukkeena oli pieni salaatti, jonka päällä oli mukavan sinappinen kastike. Lisälisukkeena vielä extrana otetut ranskalaiset.

Tuomio

Annokselle taisi kertyä hintaa yhteensä 17 euroa, eli hintaan nähden varsin pätevä setti.

Jopa turkulainenkin joutuu myöntämään, ettei tämän kaupungin ravintoloista löydy yhtä hyvää burgeria. Omasta keittiöstä tietysti löytyy, mutta se onkin sitten seuraavan postauksen juttu.