Ruoka

Kaskis, Turku

Kaskis oli omalta osaltani yksi vuoden 2014 parhaista ruokakokemuksistani, ja samalla luultavasti paras ravintolakokemus, mitä suomenmaalle on mahtunut. Ruoka, palvelu ja miljöö, eli koko paketti oli sen verran hyvin kasassa, ettei mistään jäänyt yhtään moitteen sijaa. Oikeastaan Kaskista voi moittia vain siitä, että se on niin hyvä paikka. Sinne tekisi mieli mennä heti uudestaan. Kaskiksen asema Suomen ravintolamaailman uutena helmenä on kuitenkin jo kansantietoa, eikä pöydän saaminen ole hätäisen hommaa. Tässä asiassa kärsivällisyys kuitenkin kannattaa.

Kaskiksen menu näyttää muuttuvan kausien mukaan niin kiitettävään tahtiin, että uusia herkkuja olisi tarjolla harva se kuukausi. Nyt tarjolla olisi aivan erilaisia makuja kuin visiitilläni joulukuussa, mutta seuraavaa makumatkaa joutuu odottelemaan vielä tovin. Akuuttiin Kaskis -nälkään onkin pakko nauttia muutama räpsy ensimmäiseltä Kaskis -keikalta.

Huonomuistisena olen jo unohtanut osan annoksista, mutta yritetään silti palata joulukuulle.

IMG_7495-2

 

Keittiön tervehdyksenä pöytään tuli sienikeittoa, mutta varsinainen kuuden ruokalajin menu lähti käyntiin lasimestarin siialla.


IMG_7499-2

Toisena alkuruokana tarjolla oli peuraa.

IMG_7501-2

Kolmas alkuruoka oli palsternakkakeitto, jossa oli muun muassa päärynää ja lipstikkaöljyä.

IMG_7496-2

Ensimmäisenä pääruokana oli paistettua siikaa.

IMG_7500-2

Toisena pääruokana poroa kahdella tapaa, ulkofileenä ja käristyksenä. Jälkimmäinen tarjoiltiin erillisestä kulhosta.

IMG_7494-2

Jälkiruokana oli piparkakkujäätelöä, glögivaahtokarkkia, glögisiirappia ja piparkakkua.

Koko menu oli perfetto. Koko komeuden kruunasi erittäin ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta. Kokit kävivät tuomassa jokaisen annokset pöytään ja kertomassa annoksien sisällön. Tarjoilijat esittelivät viinit antaumuksella ja kertoivat kattavasti viinien alkuperästä.

Eipä siinä sitten, seuraavaa visiittiä odottelemaan. Haaveilen muuten vieläkin tuosta palsternakkakeitosta. Siinäpä vasta mahtava annos!