Ruoka

Kalatortillat tuovat pöytään vähän erilaista tex mexiä!

Miltäs kuulostaisi kalatortillat? Nämä kalatortillat syntyvät tarpeen vaatiessa ihan yhtä helposti kuin mitkä tahansa muutkin tortillat. Makumaailma on kuitenkin vähän normaalista poikkeava – mutta silti aivan loistava!

Tortillat ovat vakioruokaa melkein jokaisessa taloudessa. Mikäs siinä, ne ovatkin niin helppoja, että ne valmistuvat mutkattomasti arkeen tai juhlaan. Monella ei kuitenkaan käy mielessä, että tortilloista saa sovellettua myös monenlaista muuta kuin tavallisia kana- tai jauhelihatäytteisiä versioita.

Tortillakuorien valmistaminen itse käy muuten todella vaivattomasti, mutta jätetään se vaikka johonkin toiseen postaukseen. Käytin nimittäin tällä kertaa ihan kaupan valmiskuoria. Ostin kuitenkin nyt maissijauhoihin tehtyjä tortillakuoria, enkä tavallisempia vehnäkuoria. Näitä maissijauhoihin tehtyjä tortillakuoria löytyi Stockmann Herkun valikoimista. Hintaa tuollaisella kahdentoista pienen tortillakuoren pakkauksella taisi olla 2,60 € tai jotain sinnepäin. Ei mitään älyttömiä.

tortilla

Kalatortillat

Heti alkuun on sanottava, että näihin tortilloihin käy melkein mikä tahansa kala. Lohi on turvallinen valinta, mutta esimerkiksi siika tai kuha on myöskin oivallinen valinta. Kovin savustettua tai kylmäsavustettua lohta en lähtisi ainakaan suorilta jaloin käyttämään, mutta muuten ei väliä. Esimerkiksi limemehussa kypsytetty lohi tai kuha (ceviche) on iki täydelllinen valinta. Tällä kertaa käytän kuitenkin ihan tavallista, paistettua lohta, josta syntyy niin ikään loistavat kalatortillat.

Resepti

12 kpl pieniä tortillakuoria
400g lohta tai siikaa

Kastike

1 dl kermaviiliä
1 dl creme fraichea
2 valkosipulinkynttä
suolaa
sokeria
mustapippuria

Ananas guacamole

1 iso avokado
1 prk ananasmurskaa
1 rkl ranskankermaa
1 mieto chili
suolaa
sokeria
mustapippuria
limemehua

korianteria

  1. Paista lohi kypsäksi pannulla. Paista ensin nahkapuolelta.
  2. Pilko valkosipuli ja sekoita kastikeainekset. Laita kastike maustumaan jääkaappiin.
  3. Pilko avokado ja purskota päälle limemehua. Lisää sekaan pilkottu chili. Jos käytät säilykeananaksia, valuta mehu pois ja sekoita ananakset avokadojen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos ananaksessa ei ole tarpeeksi makeutta, lisää hieman sokeria. Lisää tarvittaessa limemehua.
  4. Paista tortillakuoret nopeasti molemmilta puolin kuumalla pannulla (ilman rasvaa).
  5. Kasaa tortillat. Laita pohjalle kastiketta, päälle lohta ja guacamolea. Viimeistele tuoreella korianterilla ja chilillä.

IMG_6936

kalatortilla

IMG_6961