Ruoka

Ihastuttava tomaatti-sellerikeitto

Viimeiset viikot ovat olleet monille lähestulkoon yhtä viikonloppua, minkä myötä myös ruokavalio on voinut helposti lipsahtaa hieman normaalia raskaammaksi. Juhlien välilä on kuitenkin hyvä palata ruotuun ja nauttia vähän kevyempiä aterioita tasapainoisen elämän palauttamiseksi. Tämä täydellinen tomaatti-sellerikeitto toimii siihen tarkoitukseen aivan täydellisesti!

Tomaatti-sellerikeittoValokuva 2013-05-10 12.56.26
Sipulia (n. 1kpl)
Lehtiselleriä (2 vartta)
Kasvislientä (6dl)
Tomaattipyree (1rkl)
Tomaattimurskaa (2prk)
Ruokakermaa (1dl)
Balsamicoa
Basilikaa ja/tai Timjamia
Sitruunamehua
Mustapippuria
Suolaa
Sokeria
Vehnäjauhoja
Mozzarellajuustoa
(Pekonia)

Kuullota kattilassa kuutioitu sipuli ja ohuiksi viipaleiksi leikatut lehtisellerin varret. Lisää sekaan kasvisliemi, tomaattimurska ja tomaattipyree. Anna lämmetä hetki ja lisää sitten sekaan pieneksi pilkotut yrtit, tilkka balsamicoa sekä sitruunamehua ja hyppysellinen mausteita. Anna keiton kiehua nopeasti ja tämän jälkeen soseuta se. Tee tarvittaessa tarpeenmukainen suuruste vehnäjauhoista ja ruokakermasta. Mikäli keitto ei tarvitse suurustusta, niin lisää ainoastaan ruokakerma. Keitä vielä keitto pikaisesti kokoon. Anna jäähtyä hetki ja annostele keitto lautasille. Laita sekaan viipaloitua mozzarellaa ja halutessasi paistettua pekonia. Koristele timjamilla tai basilikalla.

Valokuva 2013-05-10 12.55.56

Keiton valmistuksessa on erityisen tärkeää tarkkailla ja maistella makujen kehittymistä. Tarkat määrät vaihtelevat esimerkiksi käytettyjen tomaattien mukaan, joten tiettyjen ohjemäärien orjallinen noudattaminen ei ole suotavaa. Näin kesän lähestyessä suosittelenkin hakemaan torilta kotimaisia tomaatteja ja valmistamaan tomaattimurskan itse. Tällöin keittoon tulee takuulla yksi ulottuvuus lisää!