Ruoka

Cobbin salaatti

Cobbin salaatti tai Cobb-salaatti, miten nyt haluaakaan kutsua, on yksi blogini suosituimmista resepteistä. Satuin katsomaan tämän faktan juuri eilen ja kuinkas ollakaan, illalla olin kaupassa vailla aavistustakaan iltaruoasta. Eipä siinä kauaa tarvinnut kaupassa pyöriä, kunnes Cobb-salaatti hyppäsi takaraivosta visioksi lautaselle.

Tämänkertainen Cobb-salaatti poikkesi aiemmasta siten, että kastike oli vähän simppelimpi ja salaatit vaihtuivat erilaisiin. Ajatus kuitenkin vahvasti sama.

Salaattien tekeminen tähän vuodenaikaan on kyllä itsensä kiduttamista, kun laadukkaiden raaka-aineiden haaliminen on liki mahdotonta. Suomalaiset salaatit ovat yhden suupalan kokoisia ja ulkomaisien salaattien laatu on aina pienoinen riski.

Tällä kertaa löysin Stockmannin Herkun valikoimista pienen suomalaisen friseesalaatin ja rasian italialaista punamangoldia. Samalta osastolta salaattiin eksyi pisaratomaatteja ja avokadoja.

Tuhdimmalta puolelta salaattiin päätyi perinteiset pekoni, broilerin rintafilee, sinihomejuusto ja keitetty kananmuna. Keitän tällaisiin ruokiin tulevia kananmunia yleensä 7½ minuuttia (jääkaappikylmänä kiehuvaan veteen), jolloin keltuainen on vielä vähän valuva.

IMG_0419

IMG_0420

IMG_0421

Kastikkeen tein balsamicosta, sitruunamehusta, oliiviöljystä, mustapippurista, suolasta ja sokerista. Tein tällä kertaa vähän makeamman kastikkeen, mikä pisti miettimään, että ensi kerralla täytyy kokeilla balsamicosiirappia. Se voisi sopia parhaiten suolaisten makujen vastapainoksi.

Salaatin valmistaminenhan on hyvin simppeliä. Kananmunat kiehumaan, broilerit ja pekonit paistumaan ja esivalmistelu käyntiin. Lopuksi kaikki lautaselle ja eikun ruokailemaan.

Raaka-aineet:

Friseesalaatti
Punamangoldi
Avokado
Pisaratomaatti

Pekoni
Broilerin rintafilee
Sinihomejuusto
Kananmuna

Oliiviöljy
Balsamico
Suola, sokeri, mustapippuri

Salaattisiemenet