Ruoka

Hieman kevyempi pannacotta

Pannacotta on aivan taivaallinen ja äärimmäisen yksinkertainen jälkiruoka. Sitä on kaiken lisäksi helppo varioida. Voit lisätä massaan vaikkapa valkosuklaata tai sitten tehdä kastikkeen marjojen sijaan hedelmistä. Tai jättää kastikkeen kokonaan pois. Ei niin hyvää ettei jotain pahaakin. Pannacotta pitää sisällään pääasiassa vain kermaa ja sokeria, joten se on jälkiruoaksikin erittäin tuhti. Bongasin kuitenkin Liv tv-kanavalla pyörivästä ”Niki” Thieulonin tv-ohjelmasta mielenkiintoisen, hieman kevyemmän pannacottan. Testasinkin reseptiä heti pikimmiten, joskin hieman soveltaen.

Manteli-jogurttipannacotta ja mansikkapyree (Mukailee ”Yllätyskokki Nikin”
reseptiä
)

3dl maitoa
90g sokeria
1tl vaniliinisokeria
mantelilastuja
2,5dl rasvatonta ja maustamatonta jogurttia
2dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
mansikoita
tomusokeria

Paahda mantelilastut pannulla. Sekoita paahdetut mantelilastut maitoon ja anna seoksen maustua hetki. Laita liivatelehden likoamaan kylmään veteen. Kiehauta pikaisesti maito-manteliseos ja sokeri. Lisää liivatelehdet. Jäähdytä seosta hetki esimerkiksi kylmässä vesihauteessa. Lisää jogurtti ja kerma. Sekoita. Annostele seos silikonivuokiin tai haluamiisi tarjoiluastioihin. Hyydytä vähintään kaksi tuntia.

Puhdista mansikat ja sitten soseuta osa mansikoista. Laita kattilaan mansikkasose ja loraus vettä. Kiehauta ja lisää tomusokeria. Anna jäähtyä.

Kumoa pannacotta tarjoiluvuoasta lautaselle. Koristele mansikkapyreellä, mansikkaviipaleilla. Kuvassa näkyvät mansikanlehdet eivät välttämättä ole kovin hyvä valinta koristeluun, mutta tulin kuitenkin käyttäneeksi niitä.

Olipa muuten hyvää! Kyllä se kevyempi pannacotta toimii myös.

IMG_2338