Ruoka

Chilikana – ravitsevaa arkiruokaa

Ras el Hanout

Turhan monet blogijuttuni käsittelevät vähän jotain työläämpiä ruokia. Sellaisia, joita ei oikein jaksa kokkailla keskellä arkea. Tällä kertaa kokkaillaan kuitenkin vähän jotain tavallisempaa ruokaa.

Teen tätä ruokaa jopa useamman kerran viikossa – monesti kuitenkin aina pikkuisen eri tavalla. Tässä kuitenkin yksi suosikkitavoistani.

Chilikana ja resepti

2dl keitettyä täysjyväriisiä
300g broilerin fileesuikaleita
2-3rkl Ras el Hanout -mausteseosta
1dl turkkilaista jogurttia
1-2 valkosipulinkynttä
1 sitruuna
Srirachaa (tai muuta chilikastiketta, kuivattua chiliä tai tuoretta chiliä)
tuoretta korianteria
mustapippuria
suolaa
sokeria

1. Keitä riisi kypsäksi tätä ohjetta mukaillen. Hyvä riisi-vesi -suhde löytyy paketin kyljestä. Laita keitinveteen ripaus suolaa ja ruokalusikallinen Ras El Hanoutia.

2. Sekoita turkkilainen jogurtti, puolikkaan sitruunan mehu ja hienonnetut valkosipulit. Lisää sekaan ripaus mustapippuria, suolaa ja sokeria. Laita jääkaappiin tekeytymään.

3. Paista broilerit oliivi- tai rypsiöljyssä lähes kypsiksi. Mausta ripauksella Ras el Hanoutia ja suolaa. Lisää sekaan kypsät riisit ja jatka paistamista. Anna riisien ottaa vähän väriä. Lisää sekaan toisen sitruunan puolikkaan mehu ja tuoretta korianteria. Viimeistele Srirachalla ja tarkasta maku. Lisää tarvittaessa suolaa tai Ras el Hanoutia.

4. Kasaa annos lautaselle. Viimeistele Srirachalla, jogurttikastikkeella ja korianterilla.

Vinkki! Kannattaa olla erityisen tarkkana suolan, chilin ja Ras el Hanoutin kanssa. Etenkin suolaa tulee helposti liikaa, jos sitä löytyy myös käyttämästäsi Ras el Hanoutista. Helpompi lisätä kuin poistaa…

Turkkilainen jogurtti, kastike

Korianteri

Kana

Chilikana ja korianteri

Chilikana

Helppoa ja hyvää

Tämä ruoka syntyy lähes itsestään. Plussaa tulee myös siitä, että tähän voi upottaa helposti terveellistä täysjyväriisiä, joka maistuu muutoin aika puulta. Ravintoarvotkin ovat ihan kiitettävästi kohdallaan ja proteiini-hiilihydraatti -suhdetta voi säädellä fiiliksen ja tarpeen mukaisesti.

Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että onhan tässä annoksessa vähän kuorrutusta tavan arkeen. Aina ei nimittäin löydy turkkilaista jogurttia ja tuoretta korianteria…